Over Keraliek


Foto door Lizzy Tardy

“Klei is gewoon fantastisch!”

– Lieke Hendrikse, keramiste


In september 2019 heb ik dit kleine keramiek atelier in Noord Holland, Beverwijk opgericht. Met Keraliek wil ik een bewustzijn laten groeien in onze huidige consumptiemaatschappij voor de alledaagse voorwerpen in je huis. Hoe bijzonder het eigenlijk is dat die theepot in je keuken staat en dat pottenbakken een prachtig ambacht is wat we in Nederland moeten proberen te behouden. In deze gedachte geef ik mijn workshops & cursussen en verkoop ik mijn eigen werk.

Mijn doel is om duurzame gebruiksvriendelijke producten te maken waar je als koper lang plezier aan kunt beleven en daarmee een tegenhanger te bieden aan de geïmporteerde- of massaproductie. Met het oog op een groenere toekomst wil ik op den duur ook zelf mijn klei gaan winnen, hier rechtstreeks uit de polder.

Mijn verpakkingsmateriaal bestaat momenteel uit gerecycled materiaal. Ik koop niets in, behalve tape en cadeaupapier. Alles wat ik via mijn leveranciers binnen krijg, kan ik hergebruiken en daarnaast zijn er mensen in mijn omgeving die dozen, verpakkingspinda’s e.d. voor mij willen opsparen.


Op wat draailessen na in een atelier in Utrecht heb ik geen keramische opleiding gevolgd. Hierdoor sta ik volledig open voor het materiaal en experiment.

Foto door Photostudio Ken


OSCAR

hond & assistent