Workshop Handvormen & Coiling


Geïnteresseerd in keramiek maar niet in die draaischijf? In 2 uur tijd leer je twee simpele technieken om prachtige werken te maken.


Handvormen: een bal klei net zo lang ‘knijpen’ tot je een kom of mok hebt. Daarnaast kan je reliëf of versiering aanbrengen met bijvoorbeeld stempels maar in principe kan alles een mooie afdruk geven. Denk eens aan schelpen, knopen of schroeven.

Coiling: je maakt kleine balletjes of strengen klei waarmee je een werk opbouwt. Hierbij kan je o.a. gebruik maken van mallen, dus als je thuis een leuke kom of vorm hebt: neem vooral mee!

Wanneer je tevreden bent over je werk moet het eerst een week drogen voordat het kan worden afgebakken. Na ongeveer 2 weken is het biscuit gebakken. In overleg komt er een moment om te glazuren of ik glazuur het en stuur het vervolgens op. Kosten voor de workshop zijn afhankelijk van de omvang van je groep tot maximaal 6 personen.

Kosten workshop inclusief koffie/thee, materialen, glazuren en stoken: 
1 persoon  - 30 euro
2 personen - 60 euro
3 personen - 90 euro
4 personen - 110 euro
5 personen - 130 euro
6 personen - 150 euro

MEENEMEN: eventuele kommen, schalen o.i.d. met een mooie vorm, dingen die een mooie afdruk in de klei maken (schroeven, stempels, etc.)

TIP: deze workshop is ideaal voor wat grotere groepen. Leuk als uitje voor het gezin, vrijgezellenfeest of gewoon omdat het kan.

VANWEGE DE AANWEZIGHEID VAN KLEISTOF EN GLAZUREN GELIEVE NIET TE ETEN/DRINKEN IN HET ATELIER.